פורטל הדוודים של ישראל
פורטל המידע לדודי שמש וחשמל
More Website Templates at TemplateMonster.com!

מדריך להתקנת דודי שמש

הנך נמצא כאן:

התקנה של דוד שמש מחייבת כל בית בישראל. למעשה, על רקע ימי השמש הארוכים במדינתנו, זוהי גם דרך מצוינת לחסוך בעלויות החשמל. הבעיה היא שהתקנת דוד השמש אינה בהכרח משימה פשוטה. אנחנו נעניק לכם כאן מספר דגשים, שבכוחם להקל מאד על ההליך כולו.

הצעד הראשון: בחירה

עוד לפני שנתייחס לשלבים השונים של התקנת דודי שמש, חשוב להתייחס למאפיינים של הדוודים העומדים לבחירה. בהקשר הזה, הפרמטר המרכזי שיש לתת עליו את הדעת הוא נפח הדוד, פונקציה של מספר הנפשות הנמצאות בבית, או לחילופין השימוש המיועד לדוד. אפשר לסכם זאת בטבלה הבאה:

מספר נפשות בבית נפח דוד מומלץ
1-2 80 ליטר (לפחות)
3-4 120 ליטר (לפחות)
4-5 150 ליטר
6 ומעלה 200 ליטר

כמובן שככל שהדוד הינו בעל נפח גדול יותר, כך הוא יבצע את עבודתו באופן יעיל ומהיר יותר. מצד שני, ברור שדוד בעל נפח מקסימלי של 200 ליטר, למשל, יהיה יקר ולא חסכוני עבור זוג בתחילת חייו, ולכן מומלץ להם מאד לבחור בדגם מאסיבי הרבה פחות.

ההליך הבירוקרטי

החלטתם איזה דוד לרכוש? מצוין. כעת אתם נכנסים לתוך שדה המשחק הבירוקרטי. זהו הליך המצריך אישורים שונים, ובכלל זה היתר חתום להתקנה. הוא ניתן על ידי מהנדס מוסמך מטעם הוועדה המקומית לתכנון ולבניה (מצ''ב תיאור פעילותה מויקיפדיה), שיגדיר את מספר דודי השמש המותר על גבי גג נתון.

סוגיית ההסכמה של הדיירים האחרים בבניין מהווה גם היא משתנה שיכול להיכנס לתמונה. כאשר יש בגג מספיק נפח לדוד שמש אחד לפחות לכל דייר, אין למעשה קושי, וההתקנה יכולה להתבצע גם ללא אישור הדיירים האחרים. עם זאת, כשיש מצוקת מקום, נדרשת הסכמה של יתר הדיירים, ובהיעדרה תהיה נתונה ההחלטה לידי הרשות המקומית.

ההתקנה בפועל

בעיקרו של דבר, כאשר משאירים את מלאכת התקנת דוד השמש לידיים מיומנות, אין סיבה שהתהליך יימשך יותר מאשר מספר שעות. בסך הכול, שני רכיבים עיקריים נכנסים לתמונה: מיכל המים עצמו, וקולטני השמש. אלא שחיוני שהם יורכבו בדרך הנכונה ביותר, במיקום האידיאלי על גבי הגג, בזוית הנכונה ביותר וכן הלאה. רק גורם מקצועי, מיותר לציין, יוכל להבטיח את כל אלה.

רבים ממליצים, ובצדק גמור, לעלות עם המתקין לגג, ולראות האם הוא אכן מבצע את עבודתו נאמנה. אלא מספר נקודות מרכזיות שרצוי להתבונן עליהן, מהבחינה הזו:

  • על דוד השמש להיות מותקן מעל לקולט, והמרחק ביניהם לא יעלה על ארבעה מטרים.
  • על הקולט להיות מופנה לכיוון דרום, ובזווית שנעה סביב 45 מעלות.
  • היות והקולט מיועד לקבל עליו את קרני השמש, נדרש שהתקנתו תיעשה במקום שאינו מוצל באף אחת משעות היממה.

דגשים אחרים בדרך להצלחה

בהמשך לנאמר מעלה, חיוני מאד לבחור אך ורק במתקין מקצועי של דודי שמש. התקנה שאינה על פי הספר עלולה לגרום לדוד שלא לתפקד באופן מיטבי, למשל מבחינת רמת הנצילות שלו. דוד שמותקן בצורה לקויה עלול גם להחזיק מעמד פרק זמן קצר יותר, ובכך למעשה היתרונות שלו יתבטלו בשישים.

חשוב לזכור שגם אם מתקינים את דוד השמש כראוי, הרי שתחזוקה לא נכונה שלו עלולה להביא לכל אותם תרחישים שליליים, או אפילו להצריך תיקון או החלפה שלו. כתוצאה, חיוני להיצמד להוראות המתקין, ולראות מהי מידת האחריות שלו לגבי דוד השמש גם בחודשים הבאים.

אולי יעניין אותך גם
  • בחירת טכנאי דודי שמש

    דוד השמש התקלקל? המים לא חמים כבעבר? חייבים טכנאי דודי שמש? במדריך הבא תלמדו כיצד לבחור טכנאי דודי שמש.

  • בחירת טכנאי דודי חשמל

    נתקל בתקלה בדוד החשמל? מחפש טכנאי וחושש שיעבדו עליך? במאמר הבא נעזור לך בבחירת טכנאי דוד חשמל.

  • מדריך להתקנת דודי שמש

    כל בית בישראל חייב דוד שמש, הקיץ הארוך מחייב זאת והחיסכון מצדיק את ההשקעה, אז מה הם הדגשים? הכול במדריך הבא!

  • מדריך לבחירת דוד חשמל

    אתם בוודאי שואלים את עצמכם, מדוע להתקין דוד חשמל במדינה שטופת שמש? יש לכך כמה סיבות, הכול במדריך הבא!